Ahad, 2 Ogos 2009

aku & SETEM

Start blogging! - Salam... Apa khabar biskita semua??? Lama banar ku nda menumpukkan cerita dalam blog ku ani... antah ah, ada bnyk sbb nya... MALAS / BUSY / NADA MOOD / NADA IDEA & banyak lagi alasan2 lainnya... hehehe. Ermmm rasa2 nya kan dua bulan kan aku nda update blog ani, for sure msti ramai yg rindu dgn tulisan ku ani... lalalala - ekceli ada banyak perkara yg kan ku share tp ari ni aku kan ceta apa yg ku mau ceta saja k... ok tu bui???

Bah! aku mulakan ceta ku ah, sepanjang kan 2 bulan ani mean selama ku nda update blog ku ani... antah berapa kali ku damam pastu baik den damam balik, ani pun aku masih damam p masih blh ku bawai tp yg pasti aku bersih dr virus2 benci... ehh slh... mean virus H1N1:p - ok lah, hari ni masa ku menaip2 ani hari minggu pukul 11mlm so masa hari jumaat atu aku bangun kul 10pg... den nda tdur langsung sampai hari Sabtu kul 11mlm, labih dr 24jam aku nda memurancah... so mcm blurr sikit laaa... and kejarangan abis aku tdur pukul 11mlm slalunya labih dr atu... atu pun di sebabkan aku makan ubat iatah tdur pun nyaman so di buntakkan cerita aku pun tdur laaa 'shhhhhh' tebangun kang ku... hehehehe

And den... aku pun tebangun dr tdur... cek jam arah hp pukul 3:48... btw just for ur info, bilik tdur ku ani... nda kira siang kah, malam kah, patang kah, subuh kah... suasananya sama saja... GALAP~~~ mcm sinar matahari atu nda masuk bah... so aku meliat jam pukul 3:48, masa atu mcm2 dlm utak ku... tediam ku berabis dan bangang... mau tau apa ada dlm otakku???

1- Ya rabbi... mampus ku nieee aku kaja jua pukul 2pm ani...

2- Kenapa nada orang bangunkan aku???

3- Cuti tah ku sebulan tanpa gaji ni sal nda dtg on-air

4- Kana marah bosss tah ku neee... pisannnn ehhh dan mcm2 lagi yg bemain carah dlm otakku atu... kusut plus stress ku mikir kenapa aku nda sadar utk kaja...

Huhhhh!!! sekali udah di kaji dan di selidik... rupanya baru pukul 3:48 pagi... hehehehe... panik ku hanya Tuhan yang tau... ngehehehe - so aku pun menyambung balik tdur ku dgn penuh ketenangan... hihihi - kan tau 1 cerita??? dulu kan masa ku sekolah, masa tu aku form 3... aku atu tdur patang bah... x kan aku tebangun den ku liat jam kul 7pg! aku pun tarus bangun dan mandi and makai baju sekolah dengan penuh kekacakan... selamba ku ckp arah nini ku... 'paaaa... hantar ku sekolah, aher ku dah' p ku liat dorang behidang beramai2 makan ambuyat... mcm heran jua ku tuee... aikkkk! nda kan pagi2 b/fast ambuyat... sekali dorang beramai-ramai mengenawakan kediaku yg te-lantung2 kebangangan ahh... nya drg... bek plg ko sembayang maghrib dulu baru sekolah... tp aku nda pasti siapa kah yang bermulut jahat atu! ngehehehe... psl nya sayup2 sj suaranya ahh... p yg ku pasti laki2... hehehe, so rasaku tau jua kamu sudah kan apa sebenarnya yg terjadi... rupanya pukul 7mlm bkn nya 7pg! hahahaha - aku malu yang teramat malu... dan aku nda turut serta dlm pertandingan makan ambuyat malam atu kerana malu... huhuhu... sadang2 lip!!! ok atu ja kan ku ceta den aku bangun pastu aku kaja macam biasa, ke udara menghiburkan biskita:)

Afta kaja kul 6pm buat rakaman itu ini... den liat wayang filem SETEM! Obviously lah ceta ani psl SETEM kan... tdk syak lagi... hehe - ekceli aku mulanya ragu2 kan meliat filem ani tp hati ku gatal jua kan meliat since KHABIR BHATIA pengarahnya... pengarah filem SEPI & CINTA [ must watch ] - ok psl filem SETEM td... malas ku kan ckp banyak, yg penting klw kamu mau begelak ketawa... sila saksikan filem ani, filem arah si Razak Mohaideen and terbitan si David Teo atu kamu iski meliat... apa yg blh ku ckp filem SETEM ani jauh lebih baik dr filem2 dorang atu and cali berabis... mcm aku ketawa nda beranti, wlw pun part yg ku ketawa atu jauh udah lapas, p stil ku ketawa masih... can u imagine??? hehehe... and filem ani jalan ceritanya nda slow... kamu kan tau??? td yg meliat filem atu 10 orang saja... hahahaha... so atu pun blh riuh oleh kami, baik tah kamu ramai2 kan panggung sebelum panggung di Brunei ani kana tutup... menyasal kamu krg:p hihhi - so ada tym sila lah jangan malu utk membali tiket dan menontonnya... nda rugi:) ok lah malas dah ku kan banyak kunyanyang... nda ku ada idea... sampai jumpa di lain keluaran... I lebiuuuu velly mushhh:p

1 ulasan:

che siti berkata...

ahahah,,,, cali aliff ane ee.. kkekeke... well i guess ukan aliff sorg je yg pernah macam atu.. me my self pernah jua... bukan sekali tapi rasany 2-3 kali... hehehe.. time sek men, institute and kaja.. mana inda ... kan tido saja ya ta.. but your stroy. banar2 buat ketawa sorg2 dapan laptop hahaha... tq Aliff.. love your blog...