Jumaat, 27 November 2009

KISAH KU

Salam semua kawan2, lama kan aku nda update blog ani... ramai yang menagih, mcm behutang jua rasaku tue, as usual aku kan taip apa yang telintas dalam utakku ni ah, so jan di pertikaikan segala grammar ku yang hancur dan sebagainya, asalkan kamu paham apa isinya sudah memadai kan??? kalau exam mengkali ku hati2 dgn grammarku ani... hihihi

Ok seperti yang di ketahui umum, blog ani nda pandai update psl trend blogging ani telah di kalahkan atau di cantas oleh FB... hahaha so iatah makanya mcm behabuk and tebengkalai abis blog ani, kadangnya mcm ada hatiku kan update tp udah smpai rumah den layan FB so nda jadi post arah blog... ksian ehhh blog ku ani... bah ok stop merepek nda tantu psl... bkn ani yang kan ku ceritakan... :p

Btw kan ku story cerita2 sebelum ani lupa ku jua udah, so aku cerita yang baru2 ani lah ah, ekceli im nt feelin well lately ani tp seperti biasa aku nda mau manjai tu, sal mun di manjai menjadi2 tu ya damam ah, after ANUGERAH PELANGI hari tu blh tahan santai la sikit... tp beberapa hari sj, lapas atu busy tia bebalik. Btw td aku duty HBD pukul 6pg sampai 10pg... seperti biasa, kalau aku kaja pukul 6pg aku memang langsung nda tidur dr ku bangun pagi atu... so paham2 la kamu mengantuknya macamana and ekceli aku duty td atu ganti Zura yang kurang sihat... aku makan ubat lagi kan so mcm kepalauan ku terserlah dengan jayanya... mata ani mcm be-gum rasanya p paksa jua di basar2kan, den after duty 10pg atu, tarus naik ofis buat kaja sikit den around 1130am kali aku sampai rumah den tdur, aku mesti tdur pslnya pukul 230pm ada taklimat di RTB Sg Akar utk ANUGERAH RTB 2009.

Di buntakkan cerita, aku sudah ada perjanjian tidak bertulis dengan seorang princess bernama PUTRI NORIZAH hahaha, konon kan ambil ia di hospital coz IBU nda dpt dgn kan ia... ada sbb2 tertentu mengenai kesihatan *berahsia cia* hahaha so kunpidin ni kan ambil ia around 130pm konon, aku pun minta bangunkan dah arah orang di rumah pukul 1ptg sambil berpesan bangunkan ku sampai bangun! nahhhh, sekali ku bangun labih pukul 3ptg... aduiiii ~~~ tebuka ja biji mata dalam utakku si Putri, adushhh ksian jua tu ia nda dtg taklimat hahaha, cek HP *marak mata* ushhhh nda ku tau berapa belas misscall and sms... baca sms Putri... aduiiii marah tah ni yaaa... nasib baik ada HERO kedua dalam drama ani bernama ADEB ngantat ia ke Sg Akar... mun nda knfirm ia marah aku hahaha... so Putri sorry berabis ah, bkn sengaja... :p hehehehe and tenks utk dinner nya malam atu, makan ayam masak lemak cili api x ah hahaha, iatah mcm cali kan, yg besalah dalam drama ani kediaku yang bernama ALIF, tapi yang melanja makan orang yang teraniaya, mcm mana kan neee?? adilkah dunia atu??? hahahaha

Ok2 stop cerita psl atu, ani lagi penting dari segalanya... since 2004 / 2005 / 2006 aku tecalon dalam ANUGERAH RTB top 5 DJ LELAKI TERBAIK tapi rezki nada, kalah jua hahaha, den 2007 kategori di tukar kepada DJ LELAKI POPULAR dan namaku nda tesenarai, biasa lah kurang popular hahaha... *kasian si aleep* hehehe den 2008 tesenarai dlm top5 DJ LELAKI POPULAR tp kalah muahahahaha, nda pa laaaa, atliz tecalon kan... so tahun 2009 ani dj laki2 and bini2 di satukan menjadi satu kategori di beri nama DJ POPULAR so namaku tesenarai dalam TOP10 so buddies jgn lupa do vote for me k, under name ALIF so jan salah undi ah... just wish me luck, nnti ku bgtau ah mcm mana kan undi, pslnya masa ani aku pun nda tau macamana... hahaha. Bkn apa, gud for me utk tesenarai kali kedua... tenks to all d supporters and PelangiFM.

Btw lagi sekali Dec ani adalah bulan sibuk ku yang terlampau, banyak DJ cuti so aku antara yang bakal kepisan duty onair, 26 kali dalam masa 31 hari... atu baru duty onair, alum lagi konsert yang kan di adakan dis Dec ani lagi, den 4, 5 Dec Karnival RTB di Temburong... dtg ah coz kamu kan saksikan persembahan Artis kitani antaranya ALILAH, JUJU, THE SEEDS dan banyak eh, aku pun ada sana, lama ku nda ke Temburong... rindu jua ku tueee... bemalam ku sana tu so orang Temburong mun kan bawa aku lepak... bah maie tah hehehehe... so mcm skrg ani aku nda tau dah apa kan ku gtau, mcm2 dalam kepala utakku ani p mood ku setakat ani sj utk menaip, hehehe... apa yang penting aku nda komplen sebenarnya dgn kaja ku ani, aku happy dgn apa yg ku buat, ganya ku harap kamu paham semua kaja ani nda sanang, kdg2 orang mengharap labih dr kemampuan seseorang... asal kamu tau, kami sntiasa usaha utk yang terbaik, mustahil bg ku utk menghancurkan profesion ku dgn cara yang bermalas-malasan... kan??? cuma kadangnya kudrat ani nda mampu :) ok lah semua, jgn lupa ah ANUGERAH RTB 2009 akan menemui biskita Jan 2010...

Opssss satu benda lagi aku lupa, Dec ani umurku mencecah 29 tahun huhuhu... aku smtyms lupa dgn umurku... aku ceta dgn my bro la kan, aku gtau kataku broo, bulan 12 ani umurku masuk 29, sekali katanya 29??? bkn 30 kan??? kataku apaaaaa??? mcm aku tarus kunpius, nda kan selama setaun ani aku langsung salah umur kan... mengira pakai jari bah ku selajur... hahaha, hallooooo 29 x ah... jan kan bagai2... suka suki nya sj menuakan umurku!!! hahaha and yesss aku mikir psl cinta and kahwin tp ialah kan di pksa2 nda jua dpt slgi Tuhan alum mengatakan YA utk atu, ada yang suka aku, tp mslhnya TRAUMA ani melampaui batas diri, takut menyakiti dan takut di sakiti, and aku ada masalah aku suka orang tu, p ia nda suka aku... kenapa kan tueee??? and blh pecayakah cinta ani??? entah lah, dr segi yg ku liat telampau banyak kecurangan belaku dlm perhubungan so mcm aku fed-up berabis dgn kisah2 cinta ani... takut!!! but hv to jua dlm perhubungan ani, masa ni pun stil complicated... maksudku perasaan ani becampur baur, kajap mau kajap nda... mcm biskut jua ah... ok lah, ngaleh ku udah, aku menaip dah ngaleh, kamu yg baca pun gerenti ngaleh kan... :P

P/S : do vote for me ah for DJ POPULAR ANUGERAH RTB 2009 ngeeeeee :p

ALIF

1 ulasan:

viva berkata...

wah...ni 1st ku myubuk blogmu alif..nway..aku suka d way caramu expressi idea atu..so original..kep up d gud work!..harap2 nti alif dpt berkongsi dgn para pembaca mengenai apa2 yg happening di brunei n stentunya yg berkaitan dgn dunia pyiaran dj.( hehe..demanding bunyinya. =) truslah berkarya smada dari segi penulisan or celoteh2mu..kdg2 kita nda taykan..setiap apa yg disampaikan oleh para2 d.j atu sedikit sebanyak akan mberi kesan kpd para pendengar..samada dari segi memotivasikan bisdorg,menceriakn dan meringankan sasak kepala para pdengar..( f lucu..pdengar ketawa so hilanglah kusut atu..) =))).k alif..lain x g ku myubuk2 aa..harap mdapat sesuatu yg trbaru utuk dikongsikn..all d best!