Ahad, 28 Februari 2010

NIYANG RAPIK !!!

Assalammualaikum & Salam Sejahtera kepada penyubuk blog ini hehehe, lama banar ku nda blogging ah... kemalasan dan kesibukan mengatasi segalanya. Tetapi di hari ini rasa macam terpanggil untuk bekongsi cerita NIYANG RAPIK hehehe...

Hari ani pagi ku bermula dengan senyuman 27 Feb 2010, sambutan Maulidur Rasul di adakan di NBD, jadi biasa lah kan... awal2 pagi udah bangun dan ikut perarakan... dalam 1030pg selasai udah perarakan so balik rumah tetidur tarus eh, lamah bah badan plus ngantuk lagi... 12mlm lagi kan keraja and malam ada plan kan liat NIYANG RAPIK !!! atu karang story ah hehehe... sabar yee anak2 :p

Pukul 12 tgh/hr tebangun dr tidur den zoom balik rumah nini dalam kul 2pm sementara kan menunggu malam atu melayan FB dan buat lah apa2 yang patut... dan kemudian jeng jeng jeng... selepas Maghrib aku pun bersiap sedia utk ke Mall gadong utk menonton wayang NIYANG RAPIK... di buntakkan cerita aku sampai di Mall dlm 655ptg so seperti biasa, parking arah basement lah tapi kamu tau apa ??? sampai pukul 8mlm ku me-round di bawah ah, sejaham nak !!! nda hada parking ahhh... tepaksa keluar balik dan parking di luar... sia2 saja ku membayar $2 !!! orang Mall ani pun satu jua nya, tau udah di bwh atu full jan bah di asak orang2 ani masuk ke bawah... apa tah guna nya tue ??? malas ku, wlwpun $2 tapi atu aku sorang, mcm mana dengan orang2 lain ??? sanang2 dpt untung :( *mua sedih dgn apa yang berlaku* hehehehe

Actually yang udah sampai di Mall lebih awal Radhi, E-Jal and Adeb sal Adeb ada booth di Mall. E-Jal call bagitau ticket kami booking kana cancel soooo, makin betambah tah lagi stress ku olehnya hahaha, actually dalam kereta sorang2 ku teriak2 mental... p bila pikir masa ani cali pulang hahaha... nasib jua aku ani bnyk baca buku motivasi mun nda bah, nda tau apa jadinya hehehehe :P

Ok lah... sepatutnya kan kami liat wayang pukul 8mlm tapi bila udahnya kana cancel dan alang2 dah kami sampai Mall bebincang tah kami den plan kan liat 945mlm, atu pun panuh jua udah urg meliat NIYANG RAPIK >>> kami 9 orang tapi tampat duduk yang ada 4 buting dan carai2, sapa mau ??? hahaha... sooo nasib baik jua ada 1 cinema lagi buka so dapat la kami tmpt duduk, so sementara menunggu masa kan meliat movie, kami pun makan la dulu di TK, Gadong. Ok2 saya lupa bagitau sapa2 yang menonton itu... hehehe - kumpulan saya pada malam tersebut di anggotai oleh 3 gadis jelita Putri Norizah, Adek and Baby dan 6 jejaka yang kurang rupa paras tapi tinggi budi pekerti hehehe - Dayat, Ryan, Adeb, Ejal, Radhi dan yang paling terserlah di antara mereka adalah SAYA keh3 ;p masa makan tu Waem L.One pun join sekaki tp nda ikut liat wayang coz katanya ada hal... katanya lah tu ahhh, nda tau jua banar ka nda hehehe... Zyee and Apeshhh nda join sal ada function, iatah last minute dorang cancel isk3, ksian ehhh ada yang kecewa dgn ketidak hadiran si Zyee... opssss ;p

Jadinya kami pun meliat lah cerita NIYANG RAPIK... apa yang pasti aku meliat dengan penuh ketenangan... hahaha... ringkasnya cerita atu bagus lah dan perlu di tonton... inda rugi bali tiket punnn... pilihan pelakon yang baik. Zed Zaidi - si penyelesai masaalah dan yang paling berakal di banding kan dengan kawan2 nya yang lain, yang siuk sendiri ah hehe, Kamal Adli & Awal Ashaari,watak kan hampir sama tp ada sedikit perangai yang berbeza sikit lah. TA-TA-PI si Sam atu yang memegang watak Zizan... isk3... sungguh menyakitkan hati, kan di ckp luan pintar, nda jua, kan di ckp luan bangang, nda jua... tapi suka mengusut dan membasarkan masalah. Isu nya damit p di basarkan tapi cali hahaha... iatah nyangku baik jua ada Zed Zaidi membawa wataknya if nda bah, nda mau selasai masalah bisia atu. Keseluruhan cerita nya 7.5 per 10 ku bg dan lokasi penggambarannya two thumbs up ku bg... lawa berabisssss... serta hantunya sungguh membuat jantung ku padih hahaha... malas ku cerita panjang2, kamu liat saja sendiri dan nilaikan... yang penting iatah tu bg ku inda rugi meliat dan kalau kamu nada dangan, bawa aku sj, aku mau tu meliat lagi sekali hihihi :p

Btw dorang cakap watak si Zan atu sama mcm aku... owh TIDAK !!! hahahaha

Dialog2 best dalam NIYANG RAPIK :

- Tuhan bayar cash dengan ko hehehe

- Bukan takut tapi ko tau tak tekejut ??? hehe

- Akulah lelaki yang paling jujur yang masih wujud di muka bumi ini hahaha caweeerrr banarrr

- banyak lagi ehhh dan aku lupa udahhh, nnti tah aku liat lagi sekali, baru ku hafal tueee :)) hehe

Ok lahhh kawan2, saya mau undur diri... ingat tu jangan lupa tonton ok... NIYANG RAPIK !!!

2 ulasan:

WaNIe berkata...

1. aku la yg paling sweeeeeeeeeeeet skali! haha

2. sbb ko la ktorg ada kt sni zack! thanks!!!!!!!

3. tp kan aku rs x mungkin la BAPAK MERTUA aku tu nk buat mcm tu... hahaha

4. Ingat da ada tangkal tu, hebat la tu... :p

yg lain2 x igt da.. hehehe ^^

Rosidi berkata...

http://softwarepsr.com/moneydream

Sofwear untuk menambah saldo rekening bank anda
download sofwearnya jalankan triknya
saya udah coba dan berhasil
pertama2 download sofwearnya trus instal dikomputer dan lakukan aktifasi kemudian lakukan sesuai petunjuknya alhamdulillah
saldo tabungan saya bertambah ini beneran ...saya udah buktiin selamat mencoba .
100% bukan kriminal .& 100% halal.
berawal dari tidak percaya ternyata setelah dicoba ada hasilnya.